fbpx

Natečaji in razpisi za dijake

Spoštovani!

Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici vsakoletno razpiše natečaj za dijaški esej, ki vključuje različne aktualne teme. Novo leto prinaša novo temo in novo možnost, da se dijaki izkažejo s svojimi sposobnostmi in svoje mnenje ter domišljijo delijo s širšim svetom.

Tema, ki bo v letošnjem letu navdahnila mlade ume je »Med svobodo in ujetništvom današnjega življenja«.

Živimo v svetu, ki se zelo hitro spreminja. Ekonomski in tehnološki razvoj sta ljudem v zahodnem svetu prinesla raven blaginje, kakšne ni bilo v zgodovini. Uživamo sadove demokracije, imamo bistveno več pravic in svoboščin, kot so jih imeli naši predniki. Vendar se je s stalnimi spremembami pogosto težko soočati. Številne izbire, pred katere je dandanes postavljen posameznik, so za marsikoga veliko breme.

Tako se postavlja vprašanje, kako svobodni smo v resnici? Ali smo se dejansko osvobodili vezi in bremen, ki so nekoč omejevale ljudi? Ali pa smo se morda s tem, ko smo postali odvisni do številnih tehnoloških in ostalih pridobitev modernega časa, znašli v ujetništvu drugačne vrste?

Zavedamo se, da se mladi soočajo s številnimi življenjskimi izzivi, izbirami in dilemami, zaradi česar se želja po svobodi pogosto sooča z občutji ujetosti. Zato se nam zdi pomembno, da podajo svoj pogled na problematiko, ki je zajeta v naslovu eseja.

Za več informacij o prijavi in pogojih sodelovanja vas vabimo k pregledu celotnega članka, ki je objavljen na povezavi https://www.fuds.si/sl/2023/01/16/natecaj-dijaske-gosarjeve-nagrade-2023/ 

Vabljeni k deljenju novice tudi na vaši spletni strani!

Za dodatne informacije smo vam na voljo preko e-pošte na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali telefona 064 260 818.