fbpx

Natečaji in razpisi za dijake

V literarnem klubu bomo primerjali prizore v filmih, video igrah in v njihovih literarnih pojavnih oblikah.
Spraševali se bomo o povezovalni/razdruževalni sposobnosti zgodb v različnih medijih in o njihovem vplivu na družbene spremembe.
Dotaknili se bomo problema pobega/umika v fikcijo. Osvetlili bomo pomembne funkcije zgodb, kot so: razvijanje kritičnega razmišljanja, krepljenje sposobnosti empatije, bogatenje likovne in verbalne komunikacije.
Zanimalo nas bo, kateri mediji od nas zahtevajo večjo aktivnost in v kolikšni meri nas jemljejo kot soustvarjalca zgodbe? Tudi o tem, kako naše življenjske izkušnje vplivajo na našo izkušnjo?
Govorili bomo o tem, a zgodbe vplivajo na naše nazore, kakšna je njihova formativna funkcija, kako vplivajo na urejanje spominov in osmišljanje naše eksistence?
Mentorja kluba sta Vitomir Kaučič in Thomas Virag.
Prvo srečanje bo v četrtek, 24. februarja 2022 ob 15. uri v muzeju Splošne knjižnice Ljutomer. Prijavite se lahko na mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., ali pokličete na telefon: 02-584-12-36 ali se osebno oglasite v Splošni knjižnici Ljutomer.
Srečevali se bomo enkrat mesečno, se pogovarjali o literarnih junakih v različnih medijih in o vsem, kar bo zanimalo. Literarni klub ni starostno omejen.
Prisrčno vabljeni vsi zainteresirani.

Priloge:
Download this file (Seznam knjig.docx)Seznam knjig.docx[ ]14 kB
Download this file (Literrni klub.jpg)Literrni klub.jpg[ ]3208 kB