fbpx

Natečaji in razpisi za dijake

Rad_a rišeš, slikaš ali ustvarjaš? Te dogajanje v našem okolju skrbi? Če si odgovoril_a z da, imamo zate ravno pravi izziv.

Mladi za podnebno pravičnost Pomurje razpisujemo likovni natečaj Ustvari lepši svet.

Deli svoj talent tudi z nami in ustvarjaj na temo podnebne pravičnosti in okoljske krize. Natečaj je lahko priložnost, da se tudi ti pridružiš podnebnemu boju in širiš zavedanje okoljske problematike.

Sodeluješ lahko ali v kategoriji Umetnost po običajno ali Ustvarjaj z naravo. Delo je lahko v katerikoli tehniki (risba, slika, kip, skulptura), mora pa biti primerne dimenzije in oblike, da se lahko kasneje razstavi (naj ne bo ekstremno veliko ali majhno).

V kategoriji Umetnost po običajno ustvariš svoje delo v običajnih in ustaljenih umetniških tehnikah (barvice, tempera barve, glina…).

Kategorija Ustvarjaj z naravo zahteva uporabo naravnih ali kakšnih drugih simboličnih materialov (plastenke, plastične vrečke…). Ni obvezno, da je celotno delo sestavljeno iz takšnih elementov, ampak morajo biti v večini.

Dela bodo razstavljena na dogodku, ki se bo izvedel, ko bo to glede na situacijo mogoče. Na dogodku se bodo tudi podelile nagrade za najboljša dela iz posameznih kategorij. Udeleženci natečaja bodo o dogodku pravočasno obveščeni.

Za sodelovanje na natečaju in kasneje razstavi je obvezna izpolnitev prijavnice in oddaja fotografije tvojega izdelka. Prijave in fotografije se zbirajo do 31. 3. 2021.

Povezava do prijavnice: https://forms.gle/YUJVon7mSFy4Gagm8

Prijetno ustvarjanje!