fbpx

Natečaji in razpisi za dijake

Danes se je pričelo JAVNO GLASOVANJE za najboljšo raziskovalno nalogo na Evropskih statističnih igrah. Med ekipami, ki se potegujejo za naslov tekmovalke po mnenju občinstva je tudi naša ekipa iz 1.C TEGLZAROŽE.

OBRAZLOŽITEV: 

Na SURS se kljub trenutnim razmeram v državi trudimo izpeljati vse najpomembnejše aktivnosti, da pripeljemo nacionalni del 3. Evropskih statističnih iger do konca. Prvostopenjska žirija je v preteklem tednu končala s pregledom oddanih raziskovalnih nalog in določila 10 najbolje ocenjenih iz vsake kategorije. Te naloge sedaj ocenjuje drugostopenjska žirija, na podlagi njihovega točkovanja pa bosta določeni zmagovalni ekipi državne ravni, ki se bosta uvrstili na evropski del tekmovanja. Rezultati bodo znani 27. marca.
Do takrat bomo izpeljali tudi letošnjo noviteto - JAVNO GLASOVANJE za najboljšo raziskovalno nalogo iz vsake kategorije. To bo potekalo od 19. 3. do 26. 3. na našem Facebook profilu Statistični urad Republike Slovenije - SURS @StatSlovenija (https://www.facebook.com/StatSlovenija). V tem času bo lahko kdorkoli glasoval za eno od nalog iz vsake kategorije. Vse podrobnosti glede sodelovanja pri glasovanju bomo objavili v četrtek, 19. marca, na našem FB profilu.

In katere med ekipami se bodo potegovale za naslov zmagovalke po mnenju občinstva?
V kategoriji A bodo to naslednje ekipe: 20IN20, AMATERJI, FREKVENCA9, GAMS, KAM, MAKANADD3, MMA, RADOVEDNI, SMH in YOBAMA.
V kategoriji B pa: ABSOLUTNE0, BELLATRIX, DEXTER, DNA, LLAMA, LNMSTORM, MIGETALKE, TEGLZAROŽE, TRIUMVIRAT in USPEŠNE.

K pregledovanju in glasovanju nalog vabimo tudi vas in vaše dijake. Pa nagrade?
Člani dveh izmed vseh ekip, ki so v glasovanje vključene s svojimi raziskovalnimi nalogami, bodo za zmago nagrajeni s prenosnimi Bluetooth slušalkami.
Nagrado (prenosni zvočnik JBL) pa bo prejel tudi eden od glasovalcev, ki ga bomo po končanem glasovanju določili z žrebom.

Kako bo s potekom evropskega finala, v tem trenutku žal še ne moremo napovedati, zato vas o tem obvestimo kasneje. Obstaja celo možnost, da evropski finale ne bo izveden in se bo tekmovanje zaključilo na državni ravni.

Prijazen pozdrav in ostanite zdravi!

Simona Klasinc
Statistični urad Republike Slovenije
Evropske statistične igre