fbpx

Natečaji in razpisi za dijake

Občina Veržej, Zavod RS za varstvo narave, Območna enota Maribor in Urad za UNESCO, Slovenska nacionalna komisija za UNESCO vas vabimo k sodelovanju na likovnem natečaju z naslovom »Živalski svet ob Muri!«, ki poteka v okviru dogodka »24 ur z reko Muro«. K sodelovanju vabimo otroke iz vrtcev, učence osnovnih šol in dijake vseh programov srednjih šol. 
 
Z natečajem želimo spodbuditi ustvarjalnost, kritično razmišljanje, doživljanje narave in dvig ozaveščenosti o pomenu ohranjanja narave za družbo. 
 
Likovna dela pošljite skupaj s podatki v pisni obliki na naslov: Občina Veržej, Ulica bratstva in enotnosti 8, 9241 Veržej »Za natečaj – Živalski svet ob Muri!«, najkasneje do 17. maja 2019.
 
Ob tej priložnosti vrtce in šole vabimo, da v okviru ustreznih dejavnosti in po svojih možnostih načrtujejo sodelovanje in udeležbo na 24-urnem dogodku, namenjenemu raziskovanju in doživljanju ob reki Muri »24 ur z reko Muro«, ki bo potekal 7. 6. 2019 v Veržeju. Namen dogodka je, da skupina znanstvenikov, naravoslovcev in prostovoljcev različnih društev in ustanov skupaj z otroki vrtcev in šol ter domačini 24 ur preživi ob reki Muri. V tem dnevu  na terenskem popisu spoznajo biotsko pestrost, posebnosti in lepote reke Mure. Izvedene bodo številne tematske ustvarjalne delavnice za mlajše otroke, za bolj vedoželjne pa bodo pripravljena tudi predavanja in eksperimentalne delavnice. Kmalu vam bomo posredovali podrobnejši program dogodka. 
 

Za dodatne informacije se lahko mentorji obrnete na kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 02/58 44 480 Vesna Legen.