fbpx

Natečaji in razpisi za dijake

Obeleževanje 100. obletnice ni pomembno samo za Prekmurje, ampak je pomemben dogodek na nacionalni ravni. S tem zavedanjem se vanj vključujejo mnoge ustanove in institucije na ravni države, kakor ste mogoče že zasledili je med njimi tudi RTV Slovenija, kjer v koordinaciji prekmurske rojakinje, novinarke Ksenije Horvat pripravljajo nadvse bogat in raznolik celoletni program. Del tega smo bili v preteklem in tem mesecu že deležni.
Od 17. 1. 2019 pa je na portalu MMC RTV SLO odprta posebna podstran, posvečena Prekmurju, https://www.rtvslo.si/prekmurje.
Eno izmed rubrik - Spomini, želijo soustvarjati v sodelovanju z najširšim krogom publike. Vabijo nas, da na njihov naslov pošiljamo fotografije starih publikacij, listin, knjig v prekmurskem knjižnem jeziku (objavljen je primer in vsi napotki) in drugega gradiva.
Spoštovani. S strani Zavoda Republike Slovenije za šolstvo, Območne enote Murska sobota smo kot šola prejeli povabilo, da vas spodbudimo k sodelovanju, torej raziskovanju, zbiranju in fotografiranju izjemne zapuščine.
Zagotovo se še v prenekaterem prekmurskem domu skriva tudi kakšna stara fotografija, kakšna še neznana stara pesem, zgodba, knjiga vredna pozornosti in ohranitve kulturne dediščine.