fbpx

Natečaji in razpisi za dijake

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, območni koordinator Tedna vseživljenjskega učenj a, v okviruprojektov TVU in PU 2018 razpisuje Nagradni likovni in fotografski natečaj z naslovom
KULTURNA DEDIŠČINA POMURJA: RAZISKUJEM PRETEKLOST, UČIM SE ZAPRIHODNOST.

Natečaj je namenjen učencem osnovnih šol in srednješolcem.
Leto 2018 je bilo razglašeno kot Evropsko leto kulturne dediščine, katere ga slogan je Naša dediščina: kjer preteklost sreča prihodnost. Tudi v našem zavodu se zavedamo pomena kulturne dediščine, zato se slogan natečaja glasi KULTURNA DEDIŠČINA POMURJA: RAZISKUJEM PRETEKLOST, UČIM SE ZA PRIHODNOST.

Pri izbiri fotografij in likovnih izdelkov vas prepuščamo domišljiji in kreativnosti. Pri ustvarjanju naj vas vodi namen, da s svojim pogledom na tematiko pomagate pri ozaveščanju o pomenu kulturne dediščine v našem vsakdanjiku, o njenem oblikovalnem in povezovalnem učinku. Kulturna dediščina namreč oblikuje našo identiteto in vsakdanje življenje. Ne najdemo je le v starih zgradbah in spomenikih, v literaturi, umetnosti in predmetih, temveč tudi v obrtnih spretnostih, šegah in navadah, ki so nam jih predali naši predniki. Izrazite sebe in svoje poglede na preteklost ter njen pomen za prihodnost.

Kako sodelovati?
Vsak avtor lahko na likovnem in fotografskem natečaju sodeluje z do tremi likovnimi izdelki in/ali z do tremi digitalnimi fotografijami v formatu JPEG. Fotomontaže so izključene, dovoljena je sprememba barv, svetlosti, kontrastov ipd. Velikost krajše stranice fotografije mora biti vsaj 2000 px. Za prijavo potrebujete izpolnjeno soglasje, ki ga najdete v priponki. Izdelke skupaj s podpisanim soglasjem pošljite na enaslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. z zadevo elektronskega sporočila »Za natečaj« ali po navadni pošti na naslov: Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, Prešernova ulica 34, 9240 Ljutomer s pripisom »Za natečaj PU«.
Rok oddaje prispevkov je 5. 5. 2018. Tričlanska strokovna komisija bo izbrala tri najboljše izdelke in njihove avtorje tudi nagradila na Paradi učenja 2018, ki bo 16. 5. 2018 na Glavnem trgu v Ljutomeru. Poslane izdelke bomo razstavili v prostorih Splošne knjižnice Ljutomer.

Nagrade:
1. nagrada: Izlet v Gardaland s spremljevalcem v jeseni 2018 (izvedba GFML)
2. nagrada: Kopanje in kosilo za enega otroka in odraslo spremljevalno osebo v Biotermah Mala Nedelja
3. nagrada: Vstopnica za Pustolovski park Bukovniško jezero za enega otroka in odraslo spremljevalno
osebo
4. in 5. nagrada: Dve vstopnici za muzikal Sen kresne noči v izvedbi II. gimnazije Maribor, 15. 1. 2019 v
ŠIC Ljutomer