fbpx

Natečaji in razpisi za dijake

V okviru projekta "Ne zakockaj svoje prihodnosti" in programa brezplačne pomoči mladim s težavami, ki so posledica iger na srečo, te spletni portal za mlade www.mladihazarder.si  in Zavod Etnika vabita, da se prijaviš na: NAGRADNI NATEČAJ za najboljši, video, zgodbo ali pesem, fotografijo.

Namen natečaja
Osnovni namen natečaja je povečati ozaveščenost mladih o tveganjih, ki jih prinaša igranje na srečo in o možnih negativnih posledicah, ko igranje uide izpod nadzora. Z natečajem želimo aktivirati mlade, ki gojijo ljubezen do umetnosti in jim ponuditi priložnost, da s kreativnim avtorskim  prispevkom pripomorejo k boljšemu ozaveščanju mladih in celotne slovenske javnosti o tej problematiki. 

Kdo se lahko prijavi?
Prijavijo se lahko mladi v starosti od 15 do 29 let.  

Kategorije:

VIDEO – Tema:  Športne stave
Čeprav so za mladoletnike igre na srečo in športne stave po zakonu prepovedane,  mladi  nekatere lažje dostopne igre kljub temu igrajo. Predvsem velja to za športne stave, saj je ponekod stavne listke možno vplačevati brez preverjanja starosti.  Scenarij je lahko čista fikcija, lahko pa se odločite tudi za kratek dokumentarec itd.  Dolžina filma ne sme presegati  dve (2) minuti, lahko pa je seveda krajši.

Filmske zvrsti: Videospot, dokumentarec, igrani film, animirani film, …
Tehnične zahteve: filmi se lahko posnamejo z vsemi razpoložljivimi napravami, s katerimi je dandanes moč snemati video. To so lahko vse vrste kamer, fotoaparatov ali mobilnih telefonov.  Visoka tehnična kakovost filmov je seveda dobrodošla, vendar pa bodo v pri ocenjevanju vaših izdelkov najvišje ocene dobile predvsem najboljše ideje. Video posnetke nam pošljite preko platform Wetransfer, Wesendit ali Dropboxa ali s pomočjo drugih platform za pošiljanje datotek večjega formata.

FOTOGRAFIJA, ZGODBA ALI PESEM :  Tema: igre na srečo na splošno
Najboljši rezultat bo dal pristop, pri katerem avtor ne bo iskal resnične zgodbe, ampak bo ponudil izdelek (fotografijo, pesem ali zgodbo), ki je plod domišljije oz. čista fikcija.

V vsaki kategoriji bomo podelili po eno praktično nagrado. Dobil jo bo izdelek, ki ga bo med vsemi prispelimi avtorskimi deli v njegovi kategoriji komisija ocenila za najboljšega.

Kategorije in višina nagrad :

  • Nagrada za naj video:  zunanji disk 2 TB
  • nagrada za naj zgodbo ali pesem: knjiga enega od nobelovcev po lastnem izboru
  • nagrada za naj fotografijo:  pomnilniška kartica 32 GB

Pravice:
Organizator natečaja Zavod Etnika ima pravico vse nagrajene izdelke javno objavljati oz. jih uporabljati za potrebe ozaveščanja. Tudi avtorji imajo pravico objaviti svoje izdelke.

Rok za prijavo:
Nagradni natečaj se zaključi   v ponedeljek, 11. decembra 2017. To je zadnji dan, ko boste še lahko odposlali izdelek z vašim avtorskim delom. Hkrati boste morali poslati še prijavo oz. spremni e-mail  na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., v katerem boste navedli vaše osnovne kontaktne  podatke (ime in priimek, kraj bivanja, email naslov) ter s katerim avtorskim delom sodelujete na natečaju. V primeru pošiljanja fotografije, zgodbe ali pesmi bo dovolj, če vašo prijavo in izdelek pošljete le po e-pošti. 

Razglasitev nagrajencev:
Predstavitev avtorskih izdelkov in razglasitev nagrajencev bo v  nekaj dneh po končanem natečaju.

Dodatne informacije:
E-pošta:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.,    tel. 040 632 232
Spletna stran projekta:  www.mladihazarder.si
FB: https://www.facebook.com/NeZakockajSvojePrihodnosti/
You Tube: https://goo.gl/1DVsy9  (s posnetki dosedanjih nagrajenih video izdelkov)

Izvajalec natečaja:
Zavod Etnika, Dravska 8, 2000 Maribor

Projekt sofinancira Ministrstvo za zdravje RS 

Priloge:
Download this file (Natečaj 2017.doc.pdf)Natečaj 2017.doc.pdf[ ]483 kB