fbpx

Obvestila za dijake

Spoštovani,
zaposleni ter študenti Oddelka za geografijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani konec avgusta in v začetku septembra 2023 ponovno organiziramo dva brezplačna dogodka za dijake in dijakinje srednjih šol, ki se zanimajo za študij geografije. Dogodka organiziramo z namenom, da bi dijakom približali poklic geografov in geografinj, jim na praktičnih primerih prikazali, s čim se geografi in geografinje poklicno ukvarjamo ter kako v vsakodnevnem življenju opravljamo in živimo svoj poklic.
Oba dogodka smo poimenovali Študiraj geografijo med pokrajino in računalnikom:
Dogodek 1: Digitalna pot na lepše, 28. 8. in 29. 8. 2023 od 10:00 – 16:00
Dijaki bodo s pomočjo interaktivnih tehnologij in programov zasnovali e-turistične poti in e-turistični vodič. Strokovno geografsko znanje bodo povezali s sodobnimi IKT programi in orodji in ustvarili e-vodič, ki ga bodo lahko mladi in starejši uporabili pri raziskovanju pokrajine. Dejavnost poteka v prostorih Oddelka za geografijo FF v Ljubljani.
Dogodek 2: Ko pokrajina spregovori (Kraški rob), 8. 9. 2023 od 8:00 – 19:00
Dijaki bodo na interaktivnih terenskih vajah spoznali, s kakšnimi družbenimi in fizično geografskimi tehnikami in metodami geografi raziskujemo pokrajino – kako uporabljamo pri raziskovanju in interpretaciji pokrajine drone, kako merimo različne hidrološke in vremenske parametre ter družbene elemente, kako jih interpretiramo … Zagotovljen avtobusni prevoz iz Ljubljane, lahko pa se nam (po predhodnem dogovoru) pridružite tudi na terenu.
Dogodka sta namenjena predvsem dijakom in dijakinjam 2. in 3. letnika, torej tistim, ki se odločajo o svoji študijski poti.
Oba dogodka sta za dijake in dijakinje popolnoma brezplačna!
Na priloženem letaku je povezava do prijavnih obrazcev, s pomočjo katerih se dijaki in dijakinje na izbrani dogodek prijavijo. Število mest je omejeno. Prijave želimo zbrati do 16. 6. 2023.
V primeru vprašanj se lahko obrnete na kontaktno osebo dr. Mojco Ilc Klun: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Lepo vas pozdravljamo,
V imenu Oddelka za geografijo:
dr. Boštjan Rogelj