fbpx

Novice

V zadnjih letih se je Evropska unija večkrat zatresla: nezaposlenost mladih, demografski kazalniki, migracije, rast populizma, Brexit, teroristični napadi, demokratični deficit itd.
Kakšna je prihodnost EU? Kakšna je prihodnost mladih v EU? Kje so največji izzivi? Kateri od scenarijev, ki jih je Evropska komisija predstavila v Beli knjigi, bo obveljal? In kakšna je prihodnost Slovenije v EU?
Odgovore na ta in še mnoga druga vprašanja so dijaki 2. in 3. letnikov ter bralci spletnega medija sobotainfo.com skušali poiskati z osrednjimi gosti EU foruma: evroposlanko Tanjo Fajon, poslancem v DZ RS in predsednikom odbora za zunanjo politiko Jožefom Horvatom ter direktorjem zavoda Evropa misli Draganom Barbutovskim. Dogodek, ki si ga je bilo mogoče tudi neposredno ogledati na naši spletni strani, je bil organiziran kot ena od dejavnosti, ki jih šola opravlja na poti, da bo pridobila naziv Šola ambasadorka Evropskega parlamenta. V prihodnje bomo pripravili še druge dogodke: radijsko oddajo, v kateri bodo dijaki dokazali poznavanje EU, oblikovali bomo Evrokotiček in izvedli delavnice o delovanju evropskih inštitucij.
Kljub vsesplošnemu prepričanju, da mladih politika ne zanima, so dijaki pokazali veliko zanimanje za omenjene vsebine in se strinjali z izjavo enega izmed gostov, da EU politika ne sme biti več samo zunanja politika ampak notranja. EU smo mi, članstvo v EU nam prinaša mnogo več, kot se zavedamo.

video gfm media    foto gfm media

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine