fbpx

Novice

Od 4. do 12. februarja 2017 se je v treh mestih odvijala mednarodna konferenca MEP. V slovenski delegaciji so bile tri dijakinje GFML. Reja Žinko je sodelovala v komiteju INTA (International Trade). Ukvarjali so se s pametno specializacijo z namenom izboljšati evropsko gospodarstvo. Razmišljali so tudi o podjetništvu in podjetnikih v zavedanju, da le-teh v Evropski uniji primanjkuje.
Anja Marton je sodelovala v komiteju LIBE (Civil Liberties, Justice amd Home Affairs). Ukvarjali so se s tematiko terorizma, vplivi radikalizacije in ekstremizma. Martina Korošec je sodelovala v komiteju AFET (Foreign Affairs). Ukvarjali so se s povečanjem števila držav članic EU, vprašanjem fleksibilne integracije Evropske unije in pomanjkanjem pravil Opt-Outov.

Poleg napornega dela v odborih in na generalni skupščini se je delegacija v Bruslju srečala z Lojzetom Peterletom, v Maastrichtu so si ogledali knjigarno, ki je bila leta 2013 razglašena za najlepšo na svetu. Zelo zanimivo je bilo dogajanje v Arnhemu, kjer je bil teambuilding, ko so se spoznavali na zabaven način, večerjo pa so imeli v tamkajšnji cerkvi, ki danes služi za svečane priložnosti. MEP je bil za udeleženke nova in nepozabna izkušnja.

 

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine