fbpx

Novice

Debaterji Nik Slavic, Ula Litrop, Urška Filipič in Lora Gržin so se po pripravah na svoji šoli 21. 1. 2017 odpravili v Ljubljano, na gimnazijo Bežigrad, kjer je potekal MUN (Model United Nations ali Model združenih narodov). Vsak od udeležencev je zasedel mesto v svojem komiteju, kjer je štirinajst ljudi zastopalo državo, ki so si jo izbrali.
Razpravljali so o pomanjkanju vode in onesnaževanju vode po svetu. Vsak od udeležencev je zastopal svoje stališče in prikazal problem v izbrani državi. Po petih razpravah s krajšimi odmori so se razdelili v dve večji skupini in skupaj oblikovali resolucijo. Nato je vsaka skupina predstavila svoje ugotovitve in jih zastopala. Ekipa z najboljšimi predlogi za izboljšanje razmer z vodo po svetu je dobila naziv zmagovalne ekipe. Temu sta sledila zaključna slovestnost in večerno druženje v baru Castle.

Dijaki so povedali, da je bil »MUN day« dan, poln novih izkušenj, novih poznanstev ter predvsem novega znanja. Domov so odšli z dobrimi vtisi in pravijo, da se že veselijo naslednjega dogodka.

 

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine