fbpx

Novice

Gibamo in migamo veselo v tretji dan! To je eden izmed sloganov nacionalnega projekta Vseživljenjskega učenja – Simbioza giba, v katerem sodeluje tudi GFML. Trinajst dijakinj 1. letnikov je za stanovalce Doma starejših občanov Ljutomer pripravilo zanimive razgibalne vaje, z žogo so se igrali petelinčka, s kolebnico pa pokazali zanimive skoke. Najbolj pa je starejše razveselila igra ristanc, ki se je spomnijo še iz svojih mladih let.

In kaj so povedali nekateri udeleženci?

»Z druženjem sem zadovoljen. S telovadbo se malo ukvarjam, ugotovil pa sem, da sem še gibčen, saj sem delal počepe in dvignil žogo iz počepa. Sicer pa se 'gibam' v delavnici, kjer sestavljam lesene škatle.« (Ludvik iz DSO Ljutomer)

»Bilo je zanimivo. Mladost je le mladost. Vseh teh iger, ki so jih pokazale dijakinje, nekoč ni bilo. S kolebnico so deklice skakale že nekoč, fantje pa smo se največkrat igrali igro Med dvema ognjema.« (Alojz iz DSO Ljutomer)

»Danes je bilo malo drugače kot po navadi. Na žalost mi več ne zmoremo vsega kar so pokazale dijakinje in kar lahko mladi. Mogoče še kdo, vendar so taki redki. Sicer pa rada hodim na telovadbo. Telovadba in gibanje sta me rešila, da lahko ponovno hodim.« (Jožefa iz DSO Ljutomer)

»Zbrali smo se v večnamenskem prostoru, kjer so nam predstavili njihov način telovadbe. Vsi smo se ob tem zabavali. Druženje je bilo zelo prijetno.« (Tjaša in Zala, dijakinji 1. Vb GFML)

Drugi del projekta Simbioza giba se bo nadaljeval spomladi z računalniškim opismenjevanjem.

foto gfm media

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine