fbpx

Novice

Kako bo potekalo življenje dijakov 14 dni v Angliji? Kako morajo biti oblečeni v vrtcih? Na kaj morajo biti pozorni itd.? Vse to je dijakom predstavila Mojca Polak Williams, ki je partnerica GFML v projektu in skrbi za izvedbo mobilnosti v Angliji, kamor se dijaki odpravljajo 15. oktobra 2016. Z Mojco Polak Williams so se dijaki povezali preko Skypa in se tako v živo pogovarjali o poteku mobilnosti, o tem, kako bodo dijaki razvrščeni po vrtcih, kako bodo potekali dnevi v vrtcih, kaj bodo njihove naloge. Predstavila jim je značilnosti tamkajšnjih vrtcev, kako so sestavljene skupine, kako potekajo dejavnosti. Dijaki so sproti ugotavljali, da je delo v tamkajšnjih vrtcih precej drugačno od dela v slovenskih, saj so vsi že opravljali praktično usposabljanje v vrtcih.

S Polak Williamsovo so dijaki govorili tudi o tako imenovanih »uniformah«, ki bi jih naj imeli oblečene, ko bodo na praktičnem usposabljanju v vrtcih. Uniforma vzgojitelja je sestavljena iz črnih hlač, modre majice in črnih čevljev. Otroci in vzgojitelji so namreč v angleških vrtcih obuti in se ne preobuvajo v copate, tako kot pri nas. Pomemben podatek za dijake je bil tudi, da bodo zapisovali dnevnike dela za vsak dan v angleškem jeziku, evalvacije dela pa v slovenskem.

Polak Williamsova je med pogovorom dijake GFML seznanila s posebnostmi bivanja v Leedsu, o velikosti mesta, o tem, da bodo nastanjeni pri družinah, ki jim bodo pomagale v času bivanja ter o strokovni ekskurziji v mesto York.

logoGFML mail

 
erasmus comenius

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine