fbpx

Novice

Prireditev Pisani tobogan je namenjena predšolskim otrokom. Pripravijo jo dijaki predšolske vzgoje skupaj s svojimi mentorji, predstavijo se z različnimi umetniškimi točkami.
Dijaki igrajo na različne instrumente, plešejo in igrajo gledališko igrico za otroke. Gledališko igro Mala dežna kapljica so dijaki pripravili pri predmetu ustvarjamo za otroke. Pri tem predmetu gre za korelacijo različnih predmetnih področij. Povezujejo se: jezikovno, likovno, glasbeno in gibalno izražanje. Dijaki se učijo samostojnosti in povezave omenjenih predmetnih področij. Tako poskušajo sami ter s pomočjo profesorjev mentorjev izdelati oz. narediti priredbo besedila, izdelati sceno, kostume. Naredijo glasbene priredbe ali sami uglasbijo glasbo in obogatijo igro z gibom in plesom.

Na odru v Domu kulture Ljutomer so se predstavili dijaki tretjega in drugega letnika. Prireditev je obiskalo okrog 400 otrok iz sosednjih vrtcev in OŠ: iz vrtca Veržej, Razkrižje, Ljutomer, Cezanjevci, Stročja vas, Mala Nedelja, OŠIC Ljutomer in  OŠ Cvetka Golarja. Letos so nas obiskali tudi otroci 3. osnovne šole iz Murske Sobote. Mentorji dijakom so bili: Tatjana Rozmarič Poštrak, Tjaša Lipovec, Damjan Kuzma, Karolina Erjavc, Svetlana Kos. Tehnično podporo so nudili dijaki programa medijski tehnik.

S prireditvijo Pisani tobogan dijaki poglobijo svoje znanje in posežejo po novih izkušnjah, ki jim jih ponuja oder in nastopanje. Vzpostavi se sodelovanje z okoliškimi vrtci in otroki. Povratna informacija za ustvarjalce pa so nasmejani obrazi in navdušenje otrok nad prireditvijo. Tudi dijaki so zadovoljni in srečni, da lahko svoje znanje nekje pokažejo in razveselijo otroke.

foto gfm media

 

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine