fbpx

Novice

Staro mlado, vse beži, v Radencih smo mi ... je delček himne maratona, ki jo je tretjo soboto v mesecu maju že več kot 40 let moč slišati na prizorišču mednarodnega tekaškega Maratona treh src.

In pomemben del le tega smo že vrsto let tudi zaposleni in dijaki ljutomerske gimnazije. Preko 100 se je nas je podalo na tekaške preizkušnje, ostali so spoznavali lepote obronkov Slovenskih goric kot pohodniki. To pa ni vse, kar počnemo v Radencih. Dogodek se namreč že več let trudi biti čim bolj ekološki. Na poti proti Zero waste dogodku pa imajo pomembno vlogo naši dijaki na t. i. zeleni straži, kjer od jutra do poznega večera poskrbijo, da se smeti res znajdejo v pravih smetnjakih.

Tudi glasba na glavnem odru zaznamuje maraton in velik oder je odlično prizorišče za nabiranje izkušenj mladih šolskih bendov. Letos smo lahko prisluhnili Elektrošoku in skupini Kashmir. Dijaki programa medijski tehnik pa so skupaj z mentorji po lanskoletnem debiju letos še nadgradili sodelovanje na multimedijskem področju. Kamere s proge in prizorišča, grafike na velikem ekranu in neposredni spletni prenos maratona je bil v celoti v domeni GFMLjevcev.

Maraton treh src je tako postal sinonim odličnega sodelovanja z lokalnim okoljem in vsi skupaj se že veselimo tretje sobote v maju leta 2025.

foto gfm media

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine