fbpx

Novice

Približno 150 dijakov ljutomerske gimnazije se je na začetku aprila odpravilo na nepozabno izbirno ekskurzijo v Italijo. Obiskali smo nekatere najpomembnejše zgodovinske in kulturne znamenitosti. Naša pot nas je vodila skozi časovne plasti rimskega imperija, od antičnih ostankov v Pompejih do sodobne Vatikanske države.

Po celonočni vožnji smo prvi dan raziskovali starodavno mesto Rim, večno mesto, kjer smo si ogledali papeško državo Vatikan, Vatikanske muzeje, ki hranijo bogato umetniško zapuščino, osupli smo bili nad Michelangelovim stropom Sikstinske kapele in občudovali arhitekturo Bazilike sv. Petra. Sprehodili smo se preko trga Navona, mimo Panteona, si ogledali fontano Trevi in dan zaključili pri znamenitih španskih stopnicah. Spoznavanje zgodovine Rima je bilo fascinantno, saj smo se lahko poglobili v razumevanje pomena tega kraja na zemljevidu svetovne zgodovine.

Naslednji dan so nas presunili Pompeji, arheološko mesto, ki ga je pred pribl. 2000 leti prekril vulkanski pepel ob izbruhu Vezuva, na katerega smo se povzpeli v popoldanskem času. Čeprav je bil vzpon za nekatere zahteven, smo bili na vrhu nagrajeni s čudovitim razgledom na Neapeljski zaliv. Ob koncu dneva je sledil obisk Neaplja, v katerem smo uživali v pristni italijanski kulturi, okusili lokalno kulinariko in se sprehodili po slikovitih ulicah tega živahnega mesta.
Zadnji dan je bil namenjen ogledu veličastnega Koloseja, rimskih forumov ter sprehodu do Beneškega trga. 

Potovanje je bila nepozabna izkušnja, ki nam je prinesla nova spoznanja o bogati antični dediščini in sodobni Italiji, saj smo se domov vrnili polni novih vtisov in znanja.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine