fbpx

Novice

V ponedeljek, 25. marca 2024, je na OŠ III v Murski Soboti potekalo 32. Regijsko srečanje mladih raziskovalcev Pomurja. Na tokratnem srečanju so dijaki srednjih šol iz Pomurja predstavili 26 raziskovalnih nalog, od tega je 19 nalog nastalo na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer, pripravilo pa jih je 26 dijakov 3. in 4. letnikov in 9 šolskih mentorjev.
Naloge naših dijakov so bile nagrajene z 9 zlatimi, 6 srebrnimi in 4 bronastimi priznanji, kar 13 nalog pa se je uvrstilo na državno tekmovanje, ki bo 20. maja 2024 v Murski Soboti.

Vsem raziskovalcem in njihovim mentorjem čestitamo za dosežena priznanja in držimo pesti za čim boljšo uvrstitev na državnem srečanju!

Zlata priznanja so prejeli:

- Adam Žižek za nalogo z naslovom Prehranjevalne navade bobra (Castor fiber) in nutrije (Myocastor coypus) na pridelovalnih površinah ob reki Ščavnici in Gajševskem jezeru, mentorici dr. Marija Meznarič in Martina Vida.

- Petra Ouček in Lani Habjanič za nalogo z naslovom Sinteza nanodelcev silicijevega dioksida z vgrajenimi fluorescenčnimi barvili, mentorja Mateja Godec in dr. Sebastjan Nemec.

- Luka Šantavec za nalogo z naslovom Trajnostni vidik uporabe dušikovih nano gnojil v pridelavi navadne pšenice (Triticum aestivum L.), mentorja dr. Marija Meznarič in doc. dr. Primož Titan.

- Zarja Huber in Nastja Karas za nalogo z naslovom Mikroplastika v kapsulah za pranje perila in vpliv temperature na njihovo raztapljanje, mentorica mag. Nina Žuman.

- Saša Štajner za nalogo z naslovom Potrošniška kultura mladih, mentor mag. Jernej Jakelj.

- Nino Klemenčič za nalogo z naslovom Naravna mineralna voda ali zgolj marketinski trik?, mentorja Mateja Godec in Matjaž Rantaša.

- Asja Hozjan za nalogo z naslovom Vpliv postpotrošniško recikliranega materiala na mehanske in optične lastnosti polietilenskih folij, mentorica mag. Nina Žuman.

- Petra Ouček in Lara Širovnik za nalogo z naslovom Analiza ozaveščenosti o »zero waste« in Maraton treh src, mentorica Mateja Godec.

- Zara Bertalanič, za nalogo z naslovom Sprostitvene tehnike kot način zmanjševanja stresa, mentorica Jasna Vogrinec.

Srebrna priznanja so prejeli:

- Lucia Halasz in David Svetec za nalogo z naslovom Vrednotenje alternativ laktozi, kot pomožni snovi v zdravilih, za zmanjšanje vpliva na bolnike z laktozno intoleranco, mentorja Mateja Godec in Iztok Dovnik.

- Evina Paldauf za nalogo z naslovom Medgeneracijski odnosi, položaj žensk na družinskih kmetijah in vpliv le-tega na nasledstvo na slovenskih kmetijah, mentorica Sonja Ferčak.

- Savo Prelog in Nino Gubič za nalogo z naslovom Celostranska prepoznava ročno napisanih matematičnih znakov s pomočjo nevronskih mrež, mentor Damjan Erhatič.

- Maša Škrget za nalogo z naslovom Analiza otroške risbe, mentorica Jasna Vogrinec.

- Hana Ferenčak za nalogo z naslovom Primerjava ustvarjalnosti osnovnošolcev na javni in waldorfski šoli, mentorici Jasna Vogrinec in Tamara Repić.

- Laura Bea Burjan za nalogo z naslovom Družbena aktualnost klasične umetnosti, mentor mag. Jernej Jakelj.

Bronasta priznanja so prejeli:

- Neža Tikvič in Blaž Rakuša za nalogo z naslovom Vpliv čebeljih pridelkov na rast mlečnokislinskih bakterij iz kislega zelja, mentorici Nataša Horvatić Dolamič in dr. Marija Meznarič.

- Klara Grantaša in Brina Zver za nalogo z naslovom Učinkovitost in škodljivost beljenja zob, mentorica Mateja Godec.

- Dino Kralj za nalogo z naslovom Kako hollywoodski filmi prikazujejo mafijo?, mentor mag. Jernej Jakelj.

- Eva Vučko za nalogo z naslovom Lik ženske v izbranih romanih Ferija Lainščka, mentorica Tanja Bigec.

 

Ponovno odlični uspehi mladih raziskovalcev GFML skupinska

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine