fbpx

Novice

V sredo, 20. marca, smo si v Domu kulture Ljutomer ogledali predstavo iz SNG Maribor, ki je dan prej bila na sporedu kot del Žlahtnega abonmaja. Predstava z naslovom Ne ti meni Alice (Once again) v izvrstni igralski zasedbi Pomurke Nataše Matjašeč Rošker in Mariborčana Petje Labovića skozi znano zgodbo Lewisa Carolla, Alica v čudežni deželi, služi kot izhodišče platforme za ustvarjanje igralskih avtorskih projektov, s katerimi bi omogočil snovanje drznega in inovativnega umetniškega izražanja onstran uveljavljenih gledaliških praks v gledališki hiši SNG Drama Maribor.

V gledališkem listu so zapisali, da sta igralca tako “zasnovala “duo projekt” Ne ti meni Alice. Za izhodišče sta vzela dejstvo, da je Lewis Carroll prvi (in še vedno največji) mojster nonsens literature. Njegova klasična literarna umetnina, arhetipski primer nonsens žanra, Alice’s Adventures in Wonderland in Through the Looking-Glass, je bila iztočnica za njun padec v zajčjo luknjo. Potovanje skozi znano zgodbo je zgolj abstraktno asociativen okvir, ki razpira široka polja znotraj generacijskih približevanj in odmikanj med igralcema, ustvarjalcema, idejnima snovalcema in kreatorjema ideje o nekem mladem moškem, ki je lahko tudi zajec, in neki ženski, neAlici, ki je sicer v primernih in spodobnih letih, a jih ni vajena. “

Po dobri uri predstave, ob kateri smo bili priča neverjetnim igralskim stvaritvam in bili izzvani na miselno popotovanje lastnih asociacij, smo igralca nagradili z bučnim aplavzom, govor o predstavi pa se je še naprej razlegal po ulicah Ljutomera in hodnikih gimnazije.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine