fbpx

Novice

Petek je bil lep dan! Naši ŠILA-rji so odigrali tretjo (zadnjo) tekmo skupinskega dela ŠILE - šolske improvizacijske lige, proti Gimnaziji Moste iz Ljubljane in še tretjič zmagali! Tako smo se uvrstili v polfinale, med štiri najboljše srednješolske skupine v Sloveniji.
Ker v ŠILI nastopamo prvo leto, je to še toliko večji uspeh, saj nas pred začetkom šolskega leta v "slovenskem impro-svetu" še ni poznal nihče, zdaj pa se že (zelo) govori o GFML tudi v ŠILI. Da naš uspeh ni naključen, naj povem, da smo v prejšnjem krogu premagali tudi Gimnazijo Bežigrad, ki je bila lanska finalistka. Kot mentorja sva z Mašo nadvse ponosna na naše "borke in borce", kar pa naju najbolj veseli, je složnost, tovarištvo, dobra volja in veselje, ki je neprestano prisotno v naši skupini.
Na tekmi v Celju so se naši improvizatorji pomerili v disciplinah Eksotični šport, Sinhro in Čajniz box in od občinstva prejeli zelo lepe ocene, kar priča, da je povsem nevtralna publika zelo uživala v kreacijah naših igralcev, kar priča tudi podatek, da je za disciplino Eksotični šport dala največjo možno oceno 5,0 točk (kar se zgodi zelo, zelo redko!). Tudi sodniki so nam namenili dosti boljše ocene kot nasprotnikom in tako je naša ekipa ŽILAVA GORA zmagala za kar 4,1 točk (rezultat je bil 25,5 : 21,4), kar je zelo veliko.

Naši umetniki so po tekmi bili presrečni, kar pričajo tudi fotografije, in rekli so, da so bili ves čas tekme, kljub prepotrebni sproščenosti in razigranosti, fokusirani, zbrani, sproti so analizirali svoje delo in si medsebojno pomagali ter se spodbujali. In to v zelo lepem, sproščenem, prijateljskem, razigranem duhu, kar naju z Mašo najbolj veseli.
Na koncu pa so, kot se za zasluženo zmago spodobi, še "opustošili" celjski McDonalds in se "napolnjeni" vrnili v svoj Ljutomer! V nestrpnem pričakovanju polfinalnega nasprotnika že pridno treniramo in vam vsem kličemo - GREMO NAPREJ!!!
S somentorico Mašo se zahvaljujeva tudi profesorici Milojki Vaupotič Kučan, ki je našo ekipo spremljala v Celju, saj se, na žalost, zaradi službenih obveznosti nisva mogla tekme udeležiti.

Zapisal: Gorazd Žilavec

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine