fbpx

Novice

V razstavni galeriji Ante Trstenjak v Ljutomeru smo postavili razstavo dijaških likovnih del, ki smo jo naslovili Trajnost umetnosti, ki simbolično govori o dvopomenski trajnosti. Umetnost, ki je trajna, a hkrati trajnostno naravnana.

Predstavljajo se dijaki 1. letnikov s svojimi risbami Plečnikovega arhitekturnega detajla ali predmeta s hrapavo teksturo, v katerih so preizkusili svoje risarske veščine in vztrajnost. V slikarskih delih so bolj kot natančnost v izbrani tehniki morali izraziti svoja čustva, razpoloženje in ga preko barv prenesti na gledalca. Priložnost za razstavljanje svojih del sta dobili tudi dve dijakinji, ki veliko ustvarjata tudi doma, v svojem prostem času. To sta Rina Gomboc in Lučka Živa Ferčak.

Sicer pa se na razstavi predstavljajo predvsem dijaki, ki se za umetnost odločijo tudi v 2. in 3. letniku v okviru ITS sklopa. Poleg kiparskih in slikarskih del, ki odkrivajo njihove talente, se predstavljajo tudi z družbenokritičnim projektom vozlanja tekstilnih umetnin iz odpadnega tekstilnega materiala. S tem projektom bi radi dosegli to, da ozavestite svoje početje in oblikujete tudi sami bolj trajnostni pristop na področju oblačenja.

Opozorijo pa tudi na to, kaj se v okoljskem smislu dogaja s proizvodnjo in nelegalnim odmetavanjem tekstila na večih koncih, predvsem v revnejših deželah sveta. Otvoritveni program razstave so dijaki lepo povezali z glasbo in recitacijami, kar nas je s svojim vzdušjem za hip postavilo kar v pariško kavarno.

Obiskovalci so bili navdušeni. Za vse, ki se otvoritve niste mogli udeležiti, pa seveda razstava ostaja odprta do konca februarja. Torej vljudno vabljeni.

foto gfm media

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine