fbpx

Novice

Naši dijaki so se v petek, 26. 1. 2024, udeležili druge tekme v sklopu državnega tekmovanja v gledališki improvizaciji za srednješolce - ŠILA. Pomerili so se z Gimnazijo Bežigrad iz Ljubljane. Tekma se je odvila v Ljubljani, v Dijaškem domu Tabor. Tja smo prišli kakšno uro prej, spoznali “nasprotnike”, se preoblekli (za nastop smo si izbrali modni slog 80-ta!), potem pa je bil čas za ogrevanje pred tekmo. Na tekmovanjih Šila imamo lepo navado, da se vse ekipe ogrevajo skupaj, večino vaj poznamo vsi, včasih pa se naučimo še kakšno novo.
Ob šestih je šlo zares. Za začetek se ekipe predstavijo publiki s kratkim nastopom. Po predhodnem dogovoru je bila najprej na vrsti Gimnazija Bežigrad, potem pa mi. Pred tekmo nas je skrbelo, da nimamo nobenih navijačev med publiko (razen mentorice, njene sestre in šoferja, ki nas je pripeljal), ampak naš uvodni nastop je požel navdušenje publike in skozi celo tekmo so navijali tudi za nas.
Za ogrevanje so dijaki odigrali skupno igro, obe ekipi pomešani med seboj. Lepo so se ujeli in odlično sodelovali. Potem je sledil tekmovalni del, pomerili smo se v treh disciplinah, ki jih najprej z aplavzom oceni publika, zatem sta oceno podali tudi obe sodnici. Ker gre za tekmovanje srednješolcev, je publika dokaj prijazna, enk in dvojk se praviloma ne deli, sodniki pa znajo biti zelo strogi. V naši ekipi je bilo navdušenje toliko večje, ko smo za eno od iger dobili oceno 4,9 od možnih 5.
Na koncu smo zmagali za las, razlika med končno oceno obeh skupin je bila 0,1, ampak zmagali smo in to zasluženo! Da proslavimo, smo šli na večerjo v indijsko restavracijo, potem pa v kombi in na pot proti domu.
15. 3. 2024 nas čaka še zadnja tekma v prvem delu tekmovanja, in sicer v Celju. Takrat se bo odločalo, kdo gre naprej v polfinale, zato ste navijači dobrodošli!

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine