fbpx

Novice

Dijaki 3. in 4. letnika umetniške gimnazije so zadnji januarski petek bogato zapolnili z umetniškimi dejavnostmi v Ljubljani. Dan v našem glavnem mestu smo pričeli v t. i. filmskem muzeju - Slovenski Kinoteki, kjer smo si ogledali z glasbo zaznamovan film Karpa Godine Rdeči Boogie, s podnaslovom Kaj ti je deklica. Ogledu filma je sledilo poglobljeno predavanje dr. Andreja Špraha, ki bo maturantom, ki film obravnavajo pri predmetu Zgodovina in teorija gledališča in filma, gotovo v veliko pomoč pri opravljanju mature.
3. letniki so dan nadaljevali z ogledom stare mestne elektrarne, v kateri domuje Zavod Bunker, maturanti pa so lahko ob odličnem vodenju Marka Naberšnika pobliže spoznali Akademijo za gledališče, film in televizijo.
Večerni del programa so pričeli z ogledom gledališke predstave Umetnost vojne - umetnost miru v Slovenskem mladinskem gledališču. Težka tema, ki so jo odlično uprizorili dijaki v okviru mladinskega gledališča, nikogar v dvorani ni pustila ravnodušna. Vsi prisotni GFMLjevci pa so bili še posebej ponosni na sošolca Izidorja Vogrinca, ki je suvereno nastopil v predstavi.
Če se je dan začel z glasbo, se je tako tudi končal. Udeleženci ekskurzije so se za konec odpravili v Kino Šiška, na Špil ligo, kjer so na vso grlo podpirali nastop sošolcev, glasbene skupine Sp!cy. Izkazana podpora je bila povod za zmago med glasovi publike. Tako so se naši mladi glasbeniki uvrstili v polfinale, udeleženci ekskurzije pa so polni vtisov v poznih večernih urah prispeli v domače kraje.

foto gfm media

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine