fbpx

Novice

Tradicionalni slovenski zajtrk je osrednji dogodek dneva slovenske hrane, ki ga obeležujemo tretji petek v novembru, letos je to bilo 17. novembra. Tradicionalni slovenski zajtrk je sestavljen iz kruha, masla, medu, mleka in jabolk. Vsa našteta živila morajo biti pridelana in predelana v Sloveniji.
Letos smo ga prvič, nekoliko prilagojenega, izvedli tudi na GFML. Dijaki so zajtrkovali kruh, maslo in med. Namesto mleka so lahko popili naravni jabolčni sok, ki je bil skupaj z jabolki čez dan v razdelilnici šolske malice.
Pri uri so dijaki spregovorili tudi o pomenu zajtrka in zdravih prehranskih navad. Ob ogledu filma Čebela v sliki in besedi, dostopnem na spletni strani Čebelarske zveze Slovenija, pa so spoznavali skrivnosti iz življenja čebel.

 

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine