fbpx

Novice

V prvem tednu šolskega leta so v Zavodu Marianum Veržej potekali spoznavni dnevi za dijake prvih letnikov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. Dijakom želimo z različnimi aktivnostmi v okviru spoznavnih dni omogočiti čim lažji prehod iz osnovne v srednjo šolo.
V sredo, 6. 9., in četrtek, 7. 9. 2023, so se v Veržeju družili in spoznavali dijaki 1. a, 1. b in 1. u razreda, v četrtek popoldan in petek dopoldan pa dijaki 1. c, 1. m in 1. v razreda, ki so uvodne ure spoznavnega dne izpeljali v šoli.
Dijaki so se ob vodenju šolskih svetovalnih delavk, profesoric in razrednikov srečali s štirimi sklopi dejavnosti: medsebojno spoznavanje, oblikovanje odnosov v razredni skupnosti, učenje učenja in področje samopodobe. Socializacijske igre so potekale v prijetnem vzdušju in po nasmejanih obrazih sodeč, so se dijaki res dobro počutili. Dijaki prvih letnikov so se srečali tudi s tutorji – dijaki višjih letnikov, ki so se jim iz prve roke pripovedovali o lastnem doživljanju šolanja na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer.
Dijaki so bili vključeni tudi v tri različne rokodelske delavnice (oblikovanje izdelkov iz gline, izdelava zapestnic prijateljstva, izdelovanje izdelkov iz slame), v večernem času pa so se lahko odpravili na sprehod, se igrali različne družabne igre ali pa preprosto peli in plesali v disku. Oba večera so se po opravljeni večerji predstavili dijaki vsakega razreda posebej s svojo zabavno točko.
Dijaki so bili po končanih spoznavnih dneh bili izjemno zadovoljni in hvaležni, da jim je bilo omogočeno tovrstno druženje in spoznavanje novih sošolcev ter razrednikov.

 

foto gfm media

 

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine