fbpx

Novice

Ljutomerski debaterji so zaključili debatno sezono z državnim debatnim turnirjem, ki je potekal dva dneva na Gimnaziji Celje Center. Udeležilo se ga je 6 GFML ekip, in sicer: GFML dodecilbenzensulfonska kislina (Vid Tristan Burjan, Tiya Kikl, Rok Felicijan iz Domžal), GFML 2,4-dinitrofenilhidrazin (Nikolaj Novak, Olja Smodiš, Vita Borovič), GFML bakrov-3-sulfat-6-pentahidrat (Lan Svenšek, Eva Horvat, Jan Prelog), GFML trihidroksidooksifosfor (Eva Jurjovič, Petja Fišinger, Lea Pongrac), GFML dušikov oksidul (Mihael Hozjan, Victoria Dohmen), GFML aksorbinska kislina (Lina Fefer, Brina Rajtar).

Debatirali so na tri pripravljene trditve: Vode in vodnih virov ne bi smeli nikoli privatizirati; Okoljska gibanja bi se morala osredotočiti na lobiranje za zakonodajne rešitve (npr. za trgovanje z emisijami, prepoved frackinga …) in ne na zagovarjanje individualnih akcij (npr. recikliranje, zmanjšana uporaba osebnih avtomobilov…); sredstva, ki so v okviru Zelene kohezije namenjena živinoreji, bi morali preusmeriti v pridelavo zelenjave in sadja za ljudi. Poleg tega so debatirali tudi na dve "impromptu trditvi", ki so jih izvedli eno uro pred debato: Ta zbor obžaluje trend rasti popularnosti antinatalizma; Politiki znotraj Evrope ne bi smeli uporabljati letalskega prevoza.

Najuspešnejše se je odrezala ekipa GFML aksorbinska kislina, saj je Lina Fefer kot govorka zasedla drugo mesto, kot ekipa pa deveto mesto.

 

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine