fbpx

Novice

Med 19. in 21. 4. 2023 sta se Lena Lang iz 3. b in Rina Gomboc iz 2. c udeležili 5. likovne kolonije šol z dvojezičnim učnim programom in obmejnih šol, ki jo je letos gostila Gimnazija Nova Gorica. Na koloniji sta poleg GFML sodelovali tudi Dvojezična srednja šola Lendava in Druga gimnazija Varaždin. Letošnja tema je bila »Sožitje različnosti« in udeleženci so morali vnaprej pripraviti dve sliki na to temo.
Na začetni delavnici so se dijaki z drugih šol razdelili v pare z novogoriškimi in najprej so se morali dogovoriti, kako združiti svoje zamisli. Nato so se v dvojicah lotili dela in v naslednjih dneh ustvarili čudovite slike. Neverjetno je bilo videti, kako raznolike so bile njihove ideje in kako preprosto in smiselno so jih spojili ter ustvarili 9 zelo različnih umetniških del, ki temeljijo na isti temi. Prvi dan se je zaključil z izjemno poučnim vodenim ogledom Nove Gorice. Ali ste vedeli, da bi ta pravzaprav morala biti eno najbolj strašljivih mest v Sloveniji? Zgrajena je bila na območju petega goriškega pokopališča (skupaj jih je bilo sedem). Drugi večer smo bili povabljeni na šolski koncert z naslovom Podarimo vam pesem, ki je potekal v kulturnem domu. Privoščili smo si večer glasbe, petja, plesa in poezije v izvedbi šolskega pevskega zbora in orkestra, številnih nadarjenih dijakov, vključno z operno pevko, plesno skupino hip hopa in jazzovsko zasedbo. Najzabavnejšo točko pa je predstavil učiteljski bend, v katerem je kot prvi kitarist zaigral tudi ravnatelj.
Likovna kolonija se je zaključila s postavitvijo razstave v likovni galeriji šole gostiteljice. Na žalost je bil to zadnji dogodek tega projekta, toda v pripravi je že nov projekt, ki bo dal še več dijakom priložnost, da delijo svoje zamisli, razvijajo svojo ustvarjalnost in sodelujejo z drugimi nadarjenimi umetniki.

 

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine