fbpx

Novice

Znati govoriti v večih jezikih je nekaj čudovitega. S tem se lahko pohvali tudi Eva Gomboši, dijakinja 3. c, ki se tretje leto uči francoščine in je v mesecu aprilu uspešno opravila izpit za francosko jezikovno diplomo (DELF) na stopnji A2.


Priprave na izpit so potekale na GFML od januarja naprej, enkrat na teden, v okviru OIV ur. Izpit je potekal spomladi, pisni del v začetku aprila, kjer je dijakinja pokazala svoje znanje na področju slušnega in bralnega razumevanja ter pisnega sporočanja, teden dni kasneje pa je opravila še ustni del. Izpiti za francosko jezikovno diplomo potekajo podobno kot slovenska matura, ustni del se izvaja pred dvočlansko komisijo. Dijaki iz vzhodnega dela Slovenije izpite opravljajo na II. mariborski gimnaziji, pod okriljem francoskega inštituta v Sloveniji. S tem dobijo uradno priznan certifikat o poznavanju jezika, ki velja povsod po svetu.


Eva se je na izpit primerno pripravila in ga kljub prisotni tremi zelo dobro opravila. Iskrene čestitke za zbrani pogum in opravljen izpit. Félicitations!

 

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine