fbpx

Novice

Prireditev Pisani tobogan je namenjena predšolskim otrokom. Pripravijo jo dijaki predšolske vzgoje skupaj s svojimi mentorji. Predstavijo se z različnimi umetniškimi točkami.
Dijaki igrajo na različne instrumente, plešejo in se predstavijo z gledališko igro za otroke. Letos so se predstavili s predstavo Palček Smetko, ki so jo dijaki pripravili pri predmetu ustvarjamo za otroke. Pri tem predmetu gre za korelacijo različnih predmetnih področij. Povezujejo se: jezikovno, likovno, glasbeno in gibalno izražanje. Dijaki se učijo samostojnosti in povezave omenjenih predmetnih področij. Tako poskušajo sami in s pomočjo profesorjev mentorjev izdelati oz. narediti priredbo besedila, izdelati sceno, kostume. Naredijo glasbene priredbe ali sami uglasbijo glasbo in obogatijo igro z gibom ter plesom.

Na odru v Domu kulture Ljutomer se je tako predstavilo okrog 45 dijakov iz različnih letnikov. Prireditev je obiskalo okrog 350 otrok iz okoliških vrtcev: iz vrtcev Veržej, Razkrižje, Ljutomer, Cezanjevci, Stročja vas, Mala Nedelja, prav tako tudi osnovnošolci OŠIC Ljutomer in OŠ Cvetka Golarja. Mentorji dijakom so bili: Tatjana Rozmarič - Poštrak, Tjaša Lipovec, Domen Gnezda, Karolina Erjavc in Svetlana Kos. Tehnično podporo so nudili Ludvik Rogan in dijaki medijskega oddelka, ki so poskrbeli za fotografiranje in snemanje prireditve.

S prireditvijo Pisani tobogan dijaki poglobijo svoje znanje in posežejo po novih izkušnjah, ki jim jih ponuja oder in nastopanje. Vzpostavi se sodelovanje z okoliškimi vrtci in otroki. Povratna informacija za ustvarjalce pa so nasmejani obrazi in navdušenje otrok nad prireditvijo.

 

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine