fbpx

Novice

Can you still be body positive when social media are promoting standardised/ideal images of the body?

Neja Mladenovič iz 4. a in Jakob Idič iz 4. b sta v sklopu priprav na maturo iz sociologije edina srednješolca iz Slovenije, ki sta sodelovala v projektu EuranetPlus, ki ga izvaja financira EU. V projektu sodelujejo razne radijske postaje iz različnih evropskih držav. Dijaka GFML sta dala izjavo za Radio Slovenia International.
V posnetku lahko poslušate njuno mnenje o moči in vplivu socialnih omrežij. Ali tudi onadva podležeta "namigom" iz socialnih omrežij? Ali sledita temu, kar pokažejo influencerji na socialnih omrežjih ali ne? Dejala sta, da vpliv in določen pritisk družbenih medijev vsekakor je, ampak ne podležeta pritiskom in sta dovolj kritična ter medijsko pismena.

Njuna mentorica, Sonja Ferčak, je kot sociologinja komentirala njuno videnja vpliva socialnih omrežjih na dijake, ali sledijo trendom, ali so kritični do tovrstnih objav? Koliko jim pomeni videz, kako vse to vpliva na odnose in obnašanje drug do drugega? Meni, da vplivi so prisotni. Kako močni, je težko presoditi, saj to poteka na ravni individualne komunikacije med dijaki. Na to pa vpliva socialni status otrok. Sodobna družba slavi lepoto, mladost, atraktiven videz. Veliko je primerjanj med mladimi, videz je eden močnejših stvari, s katerim se ukvarjajo. Neupoštevanje trendom pa lahko vodi v socialno izključenost.

https://mail.google.com/mail/u/0/#search/Vesna.DanilovicNovak%40rtvslo.si/FMfcgzGrcXtkpMqjtwJVzjJwMwjnpDfm?projector=1&messagePartId=0.1

 

 

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine