fbpx

Novice

Letos je podjetniška komisija presojala 168 poslovnih modelov, ki tekmujejo na tekmovanju podjetniških idej POPRI 2023. V naslednji krog tekmovanja se je uvrstilo največ 12 najboljših ekip iz vsake regije in posamezne kategorije. Na regijskih predizbor, ki je potekal 10. marca 2023 v Velenju, se je iz naše gimnazije uvrstilo kar 6 poslovnih idej.

Poslovne ideje so bile FLAMMA cosmetics (David Svetec), EKA cosmetics (Klara Grantaša, Evina Paldauf in Asja Hozjan), FREE RIDE & FREE WALK (Neža Tikvič in Blaž Rakuša), SAFE ICE (Gaja Jerebic), BAKRENKO (Saša Sedonja, Larisa Korošec Krempl, Tonka Erjavec in Anja Bernard) ter poslovna ideja GLIPS (Petra Ouček).
Dijakinji Gaji Jerebic s poslovno idejo SAFE ICE se je uspelo uvrstiti na državno tekmovanje v Novo Gorico. Dijaka Neža Tikvič in Blaž Rakuša sta za svojo predstavitev na odru prejela nagrado za najboljšo predstavitev poslovne ideje v kategoriji dijaki.
Z udeležbo na tekmovanju dijaki razvijajo ustvarjalnost, podjetnost, se naučijo timskega dela, navezovanja stikov z različnimi ljudmi, se naučijo dajati pobude, sprejemati tveganje in še velike vsega.
Iskrene čestitke vsem sodelujočim dijakom.

Mentorica Nina Žuman

Aktivnost je financirana s projekta JP MLADI, Agencije SPIRIT Slovenije ob finančni podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologije.

 

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine