fbpx

Novice

Dijaki 3. letnika smeri predšolske vzgoje so letos pri pouku Ustvarjamo za otroke pripravili gledališko predstavo z naslovom Palček Smetko.
Palček Smetko vestno skrbi za gozd, vsem ostalim palčkom pa za to ni preveč mar in mu pri tem ne pomagajo. Še več, norčujejo se mu, ker je od svojega dela umazan. Zato se nekega dne Smetko, ki mu je v resnici ime Cvetko, odloči, da mu je zbadanja dovolj in gozda ne bo več čistil. Gozd je zato vedno bolj onesnažen. Šele takrat ostali palčki spoznajo, da je njegovo delo izredno pomembno. Žal jim je, da so bili nesramni do Cvetka, zato se soglasno odločijo, da mu bodo odslej pomagali.
Predstava je nastala za otroke in jih seznanja z vedno aktualno tematiko – skrb za okolje. Dijaki so v predstavo vložili veliko časa in truda: besedilo izbrane pravljice so ustrezno preoblikovali, zapisali scenarij, poiskali primerna mesta za glasbene dele, napisali besedila za pesmi in jih uglasbili ter zapisali priredbe za orffov orkester, ustvarili scenske elemente in sešili kostume. Potrebnih je bilo kar nekaj vaj, da smo predstavo postavili na oder in z njo lahko pričeli nastopati.
Po decembrski premierni predstavi v šolskih prostorih smo se 6. marca na pobudo dijakov odpravili odigrat predstavo v Šalovce in na Grad, kjer so si jo ogledali otroci obeh vrtcev in nekaj razredov šolskih otrok. Predstava je otroke navdušila in z veseljem so ob koncu sodelovali še pri reševanju ugank in razvrščanju odpadkov. Druženje so dijaki sklenili z otroškim plesom Enkrat je bil en škrat za mlajše otroke in Kavbojsko polko za malo večje otroke.
V istem dnevu so dijaki na povabilo Vrtca Ljutomer odigrali predstavo še v ljutomerskem domu kulture ob njihovi svečani podelitvi bralnih značk. Tudi tukaj je bila igra zelo lepo sprejeta, palčki pa celo krasijo spominske fotografije z bralnimi značkami.
Dijaki so si tako v enem dnevu nabrali veliko novih izkušenj in prav gotovo bomo predstavo ponovili še kdaj.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine