fbpx

Novice

Dijaki 2. a oddelka so se udeležili motivacijske delavnice na temo duševno zdravje. Najprej sta jim svojo življenjsko zgodbo ter lastne izkušnje o duševnih stisk in izzivih predstavila Barbara Slaček, ki je od svoje nesreče na invalidskem vozičku, in Jan Ločnikar, ki pa je vrhunski športnik – kajakaš. Tako so dijaki imeli spoznati, kako se zelo različne osebe spoprijemajo s stiskami, neuspehi, spremembami, in kako najdejo motivacijo, da nadaljujejo svojo pot. Prav tako so imeli dijaki možnost goste vprašati, če jih je kaj posebej zanimalo.

V drugem delu delavnice pa so dijaki navedli področja za katera menijo, da jih trenutno najbolj obremenjujejo. Nato pa so po skupinah izdelali motivacijske "plonkceglce", v smislu življenjskih vodil za ohranjanje duševnega zdravja mladih. Vodji delavnice sta dijakom še predstavili spletno stran najdi.se, ki nudi informacije za reševanje različnih duševnih stisk, izzivov in motenj mladih.

Delavnica je bila poučna za dijake, saj so lahko spoznali, da se vsi soočamo z različnimi izzivi in težavami ter da se tega ne rabimo sramovati.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine