fbpx

Novice

Dijaki 3. v so se vživeli v vloge različnih strokovnjakov ter pripravili okroglo mizo »Ali v vrtcu uspešno vzgajamo za trajnostni razvoj?« Na zastavljeno temo o trajnostnem razvoju je preko igre vlog odgovarjalo kar nekaj različnih strokovnjakov, na okrogli mizi, ki so jo dijaki izvedli v petek, 6. 1. 2023 na GFML.

Dijaki so se tako vživeli v vlogo voditeljev, profesorjev pedagogike, psihologov, doktorjev medicine, diplomiranih vzgojiteljev ter organizatorjev. Skozi temo so predstavili pomen trajnostnega razvoja iz različnih perspektiv. Odgovarjali so na vprašanja, kot so: kaj je vzgoja za trajnostni razvoj in kje se danes z njo srečujemo, kateri so cilji tovrstne vzgoje, kako se uresničuje v vrtcih, kakšna je vloga vseh sodelujočih pri širjenju, ali je smiselno majhne otroke obremenjevati z okoljskimi problemi ipd.

Sodelujoči strokovnjaki so prišli do zaključka, da današnje izobraževalne institucije dobro skrbijo za vzgojo za trajnostni razvoj. Okroglo mizo so zaključili z mislijo, da je varovanje zdravega življenjskega okolja in narave naša pravica in dolžnost, ki postaja ena izmed bistvenih nalog, s katero se soočamo prav vsi, zato je dobro, da s tem pričnemo že v predšolskem obdobju.

 

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine