fbpx

Novice

Na martinov petek smo si v okviru GFML KINO KLUBA ogledali in se hkrati tudi pogovarjali o tehnično prav posebnem filmu. Nemški film »Victoria« nas je namreč na burno avanturo popeljal v enem samem zelo dolgem neprekinjenem posnetku.

Brez umetnih posegov, dodatnih efektov, le s silovito intenzivnostjo svoje prisotnosti nas je tokratni obravnavani film potegnil v središče dogajanja in nam do konca ni dal dihati.

Filmski kritiki so ob podelitvi nagrade za režijo na berlinskem filmskem festivalu o filmu zapisali: »Režiser Sebastian Schipper ima izreden čut za prikaz nočnega življenja mladih in gre še dlje, saj izpostavi resen problem, ki se pojavi izven tega sprva brezskrbnega življenja, polnega zabave, dobre družbe, drog in alkohola. V ozadju se vzporedno s spremljajočo zasnovo plete problematika, ki se gledalcu prikazuje šele postopoma. Zaplet nas v trenutku uroči in budno spremljamo njegovo odvijanje. Zgodi se kar nekaj pripetljajev, od katerih je vsak naslednji hujši od poprejšnjega, in zdi se, da bo razplet kolobocije, v katero je hudo zabredla družba, tragičen. Schipper nam tako v enem samem posnetku prikaže dve uri in petnajst minut življenja te družbe, od stanja brezskrbnosti do stanja brezupa. Izvrstno izpeljano, natempirano, šokantno, briljantno.«

 

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine