fbpx

Novice

V sredo, 5. 10. 2022 so nas na GFML obiskali devetošolci OŠ Stročja vas. Za njih smo pripravili naravoslovno-tehnični dan, na temo zdrav način življenja.

Naravoslovni dan je bil zasnovan kot "soba pobega", skozi katerega so se prepletala področja biologije, fizike, informatike, kemije in matematike na temo zdrav način življenja. Preko lastne aktivnosti so učenci reševali izzive ter tako odkrivali nova znanja in poglabljali že usvojena. Poskušali smo jim približati pomen zdravega zajtrka, ki so si ga tudi sami pripravili, spoznavali so energijske vrednosti hrane, ki so jo izmerili pri kemiji, in nato so še po fizikalno porabljali energijo. Spoznali so, kako nam tehnologija pomaga pri izboljšanju kvalitete življenja. Za konec pa so s pomočjo matematike dešifrirali vsa gesla in prišli do končne rešitve za pobeg z GFML.

Učenci so pri nas uživali in pravijo, da se bodo z veseljem še vrnili. Mi pa smo prepričani, da jim bo pridobljeno znanje prišlo prav, tako v šoli kot tudi v vsakdanjem življenju.

 

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine