fbpx

Novice

*STEAM – Mednarodno uveljavljena okrajšava za preplet ved naravoslovje, tehnika in tehnologijo, umetnost ter matematika (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics).

Pedagoška fakulteta iz Ljubljane je v preteklem tednu organizirala prvo mednarodno konferenco z naslovom Trajnosti naproti s soustvarjanjem na področju STEAM izobraževanja. Konference se je udeležilo kar nekaj uglednih tujih predavateljev, v delavnicah pa so se, na povabilo organizatorja, predstavile tudi naše dijakinje.

Svojo raziskovalno nalogo o zapisu organskih spojin za slepe sta predstavili zdaj že bivši dijakinji Daša Žuman in Ema Bojnec, sedanji dijakinji 3. letnika Petra Ouček in Julija Kronvogel, ki pa se raziskovanja rastlinskih toksinov lotevata v letošnjem šolskem letu in sta predstavili, kako sta začeli in na kakšen način smo se povezali z zunanjimi mentorji, ki prihajajo s Pedagoške fakultete.

Eno od sekcijskih predavanj in zaključek konference je izvedel gospod Michael Gregory, profesor fizike na zasebni šoli v Parizu, sicer tudi francoski predstavnik projekta »Science on Stage Europe«. Gospod Gregory je že pred tem obiskal nekaj šol po celotni Sloveniji, med drugim nas je s svojim obiskom počastil tudi na GFML. Z dvourno predstavo fizikalnih poskusov s poglobljeno razlago je popestril dan dijakom in profesorjem, ki so se predstave udeležili.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine