fbpx

Novice

Pred nami so težko pričakovani rezultati spomladanskega roka splošne mature 2022. Veseli smo, da smo tudi letos, kljub vsem nevščečnostim z epidemijo koronavirusa, splošno maturo lahko izpeljali varno in v celoti.

Tudi letošnja 28. generacija sedanje eksterne mature oz. 56. generacija maturantk in maturantov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla odličen rezultat.

Četrti letnik splošne gimnazije je obiskovalo 87 dijakinj in dijakov, k spomladanskemu roku mature jih je pristopilo 85. Vsi so maturo uspešno opravili in dosegli povprečno število točk 21,92. Štirje maturantje splošne gimnazije, kar predstavlja 4,7 %, so dosegli prag 30 in več točk, kar pomeni, da so postali zlati maturanti. Beležimo tudi štiri dijake, ki so dosegli 29 točk, kar jim daje realne možnosti, da dosežejo prag 30 točk po vpogledu in upravičeni pritožbi na RIC.
Zlati maturanti spomladanske splošne mature 2022 so:

  • Dlouhy Jan – občina Radenci,
  • Kuhar Ajda – občina Moravske Toplice,
  • Gabor Andromeda – občina Radenci,
  • Huber Katja – občina Murska Sobota.

Letos je k splošni maturi pristopila tudi 2. generacija dijakov in dijakinj umetniške gimnazije, smer gledališče in film. Četrti letnik je obiskovalo 25 dijakinj in dijakov, 24 jih je pristopilo k spomladanskemu roku mature. Vsi so maturo uspešno opravili in dosegli povprečno kar 22,00 točk.
Ob tem velja povedati in poudariti, da je tudi letos kar dvema dijakoma, Tinetu Lukaču in Juretu Šimonki, uspelo opraviti sprejemne izpite na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo. Že s tem rezultatom je umestitev umetniške gimnazije, smer gledališče in film, v pomurski prostor ponovno upravičila svoj namen.

Tudi dijaki maturitetnega tečaja so bili, kljub nezavidljivim pogojem, uspešni. K maturi je pristopilo pet dijakov in dijakinj. Vsi so maturo uspešno opravili.

Svečana podelitev maturitetnih spričeval bo potekala v ponedeljek, 11. julija 2022, ob 20.30 na Glavnem trgu v Ljutomeru.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine