fbpx

Novice

V mesecu septembru 2021 smo bili dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer vabljeni na brezplačni tečaj hrvaščine, ki je nastal kot produkt sodelovanja med GFML in Ministrstvom za znanost in izobraževanje Republike Hrvaške.

Pouk je izvajala gostujoča profesorica hrvaščine, gospa Melita Jušić, in je potekal skozi celotno šolsko leto, delno v šoli, delno pa preko videokonferenčnega sistema Zoom. Srečevali smo se enkrat tedensko, ob ponedeljkih. Naša srečanja so trajala 2 šolski uri, vedno po koncu pouka.

Posebno predznanje ni bilo potrebno, je pa bilo vsekakor lažje, če smo jezik sosednje države že vsaj malo poznali. Spoznavali smo rabo jezika v situacijah iz vsakdanjega življenja, slovnične zakonitosti, se učili pravilne izgovorjave in zapisovanja ter še veliko drugega.

Pouk je potekal ob pomoči učbenika z dodanim slovarjem z naslovom Dobro došli 1, ki je namenjen učenju hrvaščine za tujce, pri tem pa je profesorica Jušić nenehno skrbela, da je bil pouk pester in prilagojen vsakemu posamezniku.

Ob koncu šolskega leta smo udeleženci prejeli spričevalo hrvaškega šolskega ministrstva in tudi OIV ure.

Neja Smontara, dijakinja 3. v

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine