fbpx

Novice

Dijaki 4. v letnika se pri več modulih srečajo s snovjo otroci s posebnimi potrebami, prav tako pa pridobijo kar nekaj izkušenj na to temo tudi na praksi v vrtcu. In ravno zaradi tega že več let izvajamo učitelji pri modulih RUP, PPO in KOV projektni dan na to temo.

Ključni namen tega projektnega dneva je, da dijaki delijo svoje izkušnje, ki so jih pridobili na praksi, se seznanijo z različnimi vrstami in značilnostmi otrok s posebnimi potrebami ter tudi zakonodajo na tovrstnem področju.

Ključno se nam zdi, da dijaki ozavestijo svoje stališče do oseb s posebnimi potrebami. S tem namenom tudi po projektnem dnevu, kjer se s snovjo dijaki srečajo bolj na teoretični ravni, obiščemo našo sosednjo šolo s prilagojenim programom.

Nekateri dijaki včasih malce skeptično prestopijo prag šole, ker ne vedo točno, kaj jih čaka. Kot vsako leto, nas zelo toplo prejmejo zaposleni in učenci OŠ Cvetka Golarja. Letos nam je gospa Sanja Kovačič nazorno razložila, kaj vse so delovne obveznosti specialnega in rehabilitacijskega pedagoga, kaj je značilno za otroke z lažjo, zmerno, težjo ter težko motnjo v duševnem razvoju, kako poteka učni program, kakšne so možnosti po zaključku šole, kakšne aktivnosti izvajajo, v kakšne projekte so učenci vključeni in še kaj. Kot novost je izpostavila razvojni oddelek vrtca v Cezanjevcih, ki je odprl svoje vrata v šolskem letu 2021/2022 in je velika pridobitev za občino Ljutomer.

Dijaki so bili navdušeni nad različnimi prostori šole, ki res nudijo učencem možnosti, da razvijajo svoje sposobnosti in talente, še posebej pa se jim je vtisnila v spomin sprostitvena soba. Na OŠ Cvetka Golarja vlada posebna toplina, ki jo hitro začutiš, ko si tam.

Dijaki so zapustili šolo s širokim nasmehom, saj so učenci vedno veseli, ko jih obiščemo, radi pokažejo svoje izdelke, nas kaj vprašajo ter seveda malo poklepetajo z nami.

In to se nam zdi ključno pri premagovanju strahu, predsodkov v odnosu do drugačnosti v kakršnikoli obliki.

 

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine