fbpx

Novice

V novih prostorih SVŠGUGL (Srednja vzgojiteljska šola, gimnazija in umetniška gimnazija Ljubljana, Kardeljeva ploščad 28 a) v Ljubljani je potekal dvodnevni Festival Uprizoritvene akcije 2022. Cilj in namen festivala je razpreti nove uprizoritvene možnosti in prikazati ustvarjalnost mladih na enem mestu, raznolike uprizoritvene ustvarjalnosti, obenem pa omogočiti druženje in izmenjavo idej.

Performing Actions 2022/Uprizoritvene akcije 2022 je festival, ki je v izhodišču namenjen javnemu prikazovanju uprizoritev oziroma dogodkov umetniških gimnazij vseh smeri in strokovnih srednjih šol z umetniškimi programi. K sodelovanju vabi čim več uprizoritvenih dogodkov, ki so nastajali v okviru učnega procesa ali izven njega. V šolskem letu 2021/22 so povabili Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer, Gimnazijo Nova Gorica, Gimnazijo Ptuj, Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana ter Konservatorij za glasbo in balet Maribor.

Gimnazija Franca Miklošiča je na festivalu nastopila s produkcijo četrtega letnika umetniške gimnazije Goli Pianist, avtorja Matjaža Zupančiča, in požela stoječe ovacije občinstva. Žirija festivala je predstavi podelila priznanje za najboljšo skupinsko izvedbo. Za predstavo Macbeth drugega letnika umetniškega programa je komisija podelila priznanje za vidnejšo posameznico Larisi Feher Varga. Dijaki drugega letnika so nastopili še z gibalno predstavo Uokvirjanje. Mentorji umetniškega programa, ki so zastopali GFML v Ljubljani so Sandi Jesenik, Ludvik Rogan, Gorazd Žilavec in Ana Germ.

 

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine