fbpx

Novice

»GFML KINO KLUB« je v tradicionalnem terminu prvega petka v mesecu v novo leto zakorakal s filmsko mojstrovino Društvo mrtvih pesnikov.

V filmu so se lotmerški filmofili srečali z vrhunskimi liki, katerih številne modrosti si je bilo vredno ogledati in vtisniti v spomin. Nasveti filmski likov namreč presegajo format filmskega platna in lahko zares zaživijo tudi v realnem življenju. Poleg tega je film dodatno deloval še kot konkreten nasvet o tem, kako naj bi in kako naj ne bi potekalo sodobno izobraževanje. Gre torej za večplasten paket, ki presega svoj filmski format. Igralcem, predvsem lucidnemu Robinu Williamsu, je čudežno uspelo prikazati čarobnost poezije in širjenja svobodnega uma, ki v tem primeru pridobi tudi tragične razsežnosti. Poleg poezije je bilo v filmu moč zaslediti močno kritiko šolskih sistemov, ki svojo uspešnost gradijo zgolj v nizanju dejstev, ne odkrivajo pa nečesa novega.

Tokrat smo si ogledali in skozi krajše predavanje spoznali film o katerem bomo še zagotovo dolgo premišljevali, se o njem pogovarjali, se ravnali po njem ter si ga navsezadnje morebiti celo znova ogledali.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine