fbpx

Novice

Tretji debatni turnir v organizaciji zavoda Za in proti je znova potekal preko spleta. Turnirja so se udeležile štiri ekipe iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. Tjaša Kustec, Lina Fefer, Martin Norčič (GFML IRIS), Matej Novak, Jakob Idič, Lara Svenšek (GFML ARTEMIS), Urška Dunaj, Tamara Kolerič, Doman Bogdan (GFML NYX) so se udeležili angleškega dela turnirja, Nikolaj Novak in Nina Kuhar (GFML AGMIL) pa slovenskega dela turnirja.

Debaterji tokrat niso debatirali na pripravljeno trditev, ampak so trditve dobili eno uro pred debato in v tem času so se morali pripraviti. 

Trditve so bile sledeče: Ta zbor verjame, da bi morali v večini srednješolskih debatnih turnirjev v Sloveniji debatirati samo v slovenščini; Ta zbor, kot posameznik, bi zapustil socialna omrežja; Ta zbor obžaluje komercializacijo verskih praznikov (božič. velika noč ...).

Ekipa GFML IRIS je zmagala na angleškem delu turnirja. K ekipnemu uspehu sta prispevala tudi GFML NYX s četrtim mestom in GFML ARTEMIS z desetim. Martin Norčič je bil najboljši govorec angleškega dela turnirja. 

Med deset najboljših govorcev angleškega dela turnirja sta se uvrstila še Lina Fefer (6. mesto) in Domen Bogdan (9. mesto). Na slovenskem delu turnirja je GFML AGMIL zasedel peto mesto.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Radijske oddaje

Zadnje publikacije