fbpx

Novice

V četrtek in petek, 18. in 19. 11. 2021, so naši GFML-jevci preko spleta sodelovali na 3. Junior Achievement inovacijskem kampu 2021. Kampa se je udeležilo 138 dijakov iz 17. šol, dijake je podpiralo 22 učiteljev in 17 strokovnih mentorjev.

Podjetje ZEOS, d.o.o. je dijakom pripravilo osrednji izziv dogodka, ki se je nanašal na odpadno elektronsko opremo. Tekom prvega dneva so dijaki spoznali izziv in Canvas poslovni model, po katerem so pripravili svojo rešitev na zastavljeni izziv. Naslednji dan je bil posvečen kreiranju novih poslovnih idej in izobraževanju na področju priprave dobre predstavitve. Po uspešnem oblikovanju idej so imeli dijaki priložnost svoje ideje predstaviti članom žirije.

Člani žirije so podelili naslednje 3 nagrade za najboljše ideje inovacijskega kampa:

Prvo mesto so zasedli dijaki iz Šolskega centra Ptuj, Šola za ekonomijo, turizem in kmetijstvo. Dijaki so zasnovali idejo, ki temelji na ponovni uporabi ohišij starih računalnikov, ki jih spremenimo v nove hišne nabiralnike.

Drugo mesto so zasedle dijakinje Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. Dijakinje 2. letnika, ki obiskujejo ITS – raziskovanje so Lara Širovnik, Petra Ouček, Lia Bauer, Luna Kočar in Lena Kočar. Zasnovale so idejo, ki temelji na storitvi, ki bi omogočala, da se iz odpadnih EE naprav vzamejo še uporabni deli, ki bi bili za kupce cenovno ugodnejši in lažje dobavljivi nadomestni deli. Komisijo so dijakinje prepričale s sloganom »Rabljeni ORIGINALNI deli po ugodnejši ceni«.

Tretje mesto je prav tako osvojila naša gimnazija. Dijakinje Vita Lukašev, Lara Kapun in Nateja Stanek Lucu, ki obiskujejo program predšolska vzgoja, so razvile idejo servisne storitve elektronske opreme v večjih krajevnih skupnostih. Le ta bi bila donosna, zaradi manjših potnih stroškov in prikladnosti uporabnikov. Komisijo so dijakinje prepričale s sloganom »Dober glas seže v deveto vas«.

Prav tako so imeli dijaki in profesorji priložnost izbrati najboljšo predstavitev inovacijskega kampa.

Čestitamo vsem udeležencem kampa za odlične rezultate.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine