fbpx

Novice

V drugi polovici meseca septembra smo za dijake 3. letnika programa predšolska vzgoja organizirali projektni teden Otrok v vrtcu. Ta modul se izvede v sklopu odprtega kurikula, za katerega je šola sama določila vsebine in cilje, ki naj bi jih dijaki dosegli. Modul se izvede kot projektni teden, v katerem različni predavatelji dijakom predstavijo delo z otroki v predšolskem obdobju in delo v vrtcu, in sicer iz teoretičnega in praktičnega vidika. Te izkušnje bodo dijakom prišle zagotovo prav pri izvedbi njihovega praktičnega usposabljanja pri delodajalcu kot tudi pri pouku.

Projektni teden se je začel v ponedeljek, 20. 9. 2021, s predstavitvijo naše bivše dijakinje programa predšolske vzgoje, Polone Kiralj, ki je predstavila izvedbo maturitetnih nastopov v vrtcu v lanskem šolskem letu. Nato se nam je pridružila vodja Vrtca Cezanjevci, ga. Jasna Špindler, ki je dijake seznanila s tem, kaj vrtci od njih pričakujejo, kaj spada v praktično usposabljanje za delo pri delodajalcu in kaj so njihove naloge. Naslednji dan (torek) nas je obiskala vzgojiteljica iz Vrtca Beltinci, ga. Sonja Serec, in predstavila primer vadbene ure in igro tišine, v kateri so se lahko preizkusili tudi dijaki. Sledila je predstavitev vzgojiteljic, ge. Martine Žemljič in ge. Zinke Zadravec, ki prihajata iz Vrtca Plavček pri OŠ Tišina. Predstavili sta dnevno rutino vrtca ter nekaj primerov dejavnosti iz Montessori pedagogike.

V sredo so dijaki najprej poslušali predavanje iz varstva pri delu in nato opravili še izpit. Ta dan je bila na vrsti predstavitev naše bivše dijakinje programa predšolske vzgoje, Klavdije Zadravec Slana, ki je prav tako predstavila svoje maturitetne nastope, ki jih je izvajala v vrtcu v lanskem šolskem letu. Ob koncu tega dne so nam prof. mag. spec. in reh. ped vzgojiteljica v razvojnem oddelku Ana Žnidarič, pomočnica vzgojiteljice Natalija Štottl in prof. def. svetovalna. del. za vrtce in učiteljica v nižjih razredih OŠPP NIS Alenka Tancoš, predstavile razvojni oddelek v vrtcu Cezanjevci za otroke s posebnimi potrebami in dejavnosti v vrtcu. V četrtek se nam je pridružila s. Katja Balažič iz Miklavževega zavoda Murska Sobota – Vrtec Lavra, ki je dijakom približala glasbene urice in glasbene dejavnosti v vrtcu. Ta dan je sledilo še predavanje svetovalne delavke, ge. Monike Šlichthuber Jerebic in vzgojiteljice, ge. Katje Hozjan iz Vrtcev občine Moravske Toplice. Dijake sta seznanili s projektom NEON – Varni brez nasilja in približali vlogo vzgojitelja. Zadnji dan projektnega tedna je primer dobre prakse z lutko predstavila vzgojitelja iz Vrtca Stročja vas, ga. Matejka Polak iz Vrtca Stročja vas. Dijaki so v sklopu delavnice izdelali svojo lutko na podlagi izbrane pravljice. Za konec je sledila še delavnica vzgojiteljic iz Vrtca Ljutomer, ge. Sinje Kosi in ge. Melanije Grnjak, ki sta dijake seznanili s projektom FIT Slovenija. Dijaki so lahko nekaj dejavnosti povezanih z gibanjem tudi preizkusili.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine