fbpx

Novice

V šolskem letu 2021/22 smo se v okviru Evropskega dneva jezikov na GFML ponovno odločili, da izpeljemo jezikovne delavnice na Glavnem trgu v Ljutomeru, saj smo lanske delavnice prestavili na splet.

Kot že leta poprej smo jih izvedli za najstarejše otroke iz vrtca Ljutomer in Stročja vas, in sicer v ponedeljek, 27. septembra.

Delavnice so pripravili in izvedli dijaki, seveda ob pomoči posameznih profesorjev. Tako smo na trgu lahko slišali slovenščino, nemščino, angleščino, francoščino in španščino. Pri nemški delavnici nam je pomagal prostovoljec iz Bavarske, Luis Kirchner, ki je bil za otroke še posebej zanimiv, saj se je z njimi pogovarjal izključno v nemščini.

Otroci so bili navdušeni, saj so bili ves čas zelo aktivni, ker se je na trgu plesalo, pelo, tekalo, skakalo in predvsem govorilo. Na zanimiv in zabaven način so se spoznali z jeziki, obenem pa so se naučili marsikaj novega.

Upamo, da nam je v najmlajših uspelo vzbuditi zanimanje za jezike in bo v bodoče prav nekdo izmed njih postal velik prleški poliglot.

 

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Radijske oddaje

Zadnje publikacije