fbpx

Novice

Projektni teden »Otrok poglej naokrog«, v katerega je bil vključen 1. v oddelek, je potekal štiri dni. V izobraževanje so se vključili različni profesorji iz različnih vzgojnih področij. 

Prvi dan projekta so dijaki opravili strokovno ekskurzijo v Razkrižje. Sprejel jih je župan občine in jim predstavil občino in njeno delovanje. Potem so se odpravili proti vrtcu in Osnovni šoli Janeza Kuharja. Sprejela jih je pomočnica ravnateljice in jim predstavila delo šole in vrtca. Ogledali in slikali so zunanje površine vrtca, igrala, terase in okolico. Dijaki so sproti reševali delovne liste, ki so jim jih pripravili profesorji. Skupaj z lokalnim vodičem so se potem odpravili proti dimnikarskem muzeju. Tam so imeli predstavitev in ogled muzeja. Ogledali so si tudi izkop studencev. Razkrižje ima svojo eko tržnico, kjer so dijaki po želji opravili nakup in imeli malico iz nahrbtnika. Obiskali so tudi prazgodovinsko naselbino. Tam so jih pričakali igralci in jim v živo prikazali življenje pračloveka. Dijaki so se tam res vživeli in sodelovali pri raznih opravilih. Preizkusili so se v oranju, iskanju jajc in pogovarjanju s prazgodovinskim človekom. Družina iz prazgodovine jim je postregla kruh, ki so ga spekli v pečeh. Na koncu so obiskali še zeliščni vrt družine Tivadar. Dijakom je gospa predstavila zelišča, ki so jih lahko poskusili, povohali, poslikali in se seznanili z njihovimi zdravilnimi učinki. Postregli so jih s čajem, ki je dobil posebno nagrado. Po želji so lahko dijaki v trgovinici tudi kaj kupili in se nato odpravili proti domu. 

Naslednji dan so dijaki spoznavali zgodovinsko-umetniške značilnosti Ljutomera. Obiskali so muzej in opravili orientacijski pohod po Ljutomeru. Naslednja dva dni so dijaki bili v šoli in po urniku imeli pouk. V projekt so se vključili naslednji predmeti: geografija, zgodovina, nemščina, angleščina, informacijsko- -komunikacijska tehnologija, kemija, biologija, fizika, slovenščina, ustvarjalno izražanje – ples, likovna umetnost. Dijaki so na koncu imeli kratke predstavitve in evalvacijo. Takšen način izobraževanja jim je zelo všeč in si v prihodnje želijo podobnih projektov.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine