fbpx

Novice

Pred nami so težko pričakovani rezultati spomladanskega roka splošne mature 2021. Veseli smo, da smo kljub epidemiji koronavirusa letošnjo splošno maturo lahko izpeljali varno in v celoti, brez zapletov, seveda ob upoštevanju ukrepov in priporočil pristojnih institucij. Izredne razmere so namreč zahtevale tudi določene prilagoditve pisnega in ustnega dela mature.

Tudi letošnja 27. generacija sedanje eksterne mature oz. 55. generacija maturantk in maturantov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla odličen rezultat.

Četrti letnik splošne gimnazije je obiskovalo 67 dijakinj in dijakov in vsi so pristopili k spomladanskemu roku mature. Vsi so maturo opravili in dosegli povprečno število točk 21,21. Trije maturantje splošne gimnazije, kar predstavlja 4,5 %, so dosegli prag 30 in več točk, kar pomeni, da so postali zlati maturanti. Beležimo tudi tri dijake, ki so dosegli 29 točk, kar jim daje realne možnosti, da dosežejo prag 30 točk po vpogledu in upravičeni pritožbi na RIC.

Zlati maturanti spomladanske splošne mature 2021 so:

  • Denša Lejla – občina Lendava;
  • Kocuvan Lana – občina Radenci;
  • Pukšič Timotej – občina Razkrižje.

Letos so k maturi prvič pristopili tudi dijaki in dijakinje umetniške gimnazije, smer gledališče in film. Četrti letnik je obiskovalo 27 dijakinj in dijakov in vsi so pristopili k spomladanskemu roku mature. Tri dijakinje so bile žal neuspešne, tako so dijaki tega programa maturo opravili z 88,89 %, dosegli pa povprečno 19,79 točk. V tolažbo tem trem je, da mature niso padle v celoti in imajo realne možnosti, da jo uspešno opravijo v jesenskem roku.

Ob tem velja poudariti, da sta Marko Rengeo in Matic Dominko uspešno opravila sprejemne izpite na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo. Že s tem rezultatom je umestitev umetniške gimnazije, smer gledališče in film, v pomurski prostor upravičila svoj namen.

Tudi dijaki maturitetnega tečaja so bili, kljub nezavidljivim pogojem, relativno uspešni. K maturi je pristopilo pet dijakov in dijakinj. Žal en dijak pri enem predmetu ni bil uspešen in ima realne možnosti, da ga uspešno opravi v jesenskem roku.

Svečana podelitev maturitetnih spričeval bo potekala v ponedeljek, 12. julija 2021, s pričetkom ob 20.30 na Glavnem trgu v Ljutomeru.

Vsem dijakom iskreno čestitamo za uspešno zaključeno srednješolsko pot na naši šoli!

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine