fbpx

Novice

Pred nami so težko pričakovani rezultati spomladanskega roka poklicne mature 2021. Veseli smo, da smo kljub epidemiji koronavirusa tudi letošnjo poklicno maturo lahko izpeljali v celoti, seveda ob upoštevanju ukrepov in priporočil pristojnih institucij. Izredne razmere so namreč zahtevale tudi določene prilagoditve pisnega in ustnega dela poklicne mature, pa vendar je tudi 20. generacija maturantk in maturantov programa predšolske vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer dosegla izjemen rezultat.

K poklicni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 25 dijakinj in vse so uspešno opravile poklicno maturo. Tako lahko rečemo, da je bila poklicna matura opravljena 100 %.

Štiri maturantke so dosegle prag 22 (od 23) točk, tri od njih pa so dosegle vse možne točke, torej 23. Vse so postale zlate maturantke in bodo 12. julija 2021 na svečani podelitvi maturitetnih spričeval ljutomerskih gimnazijcev prejele maturitetno spričevalo s pohvalo.

Zlate maturantke s 23 točkami so:

  • Ela Bertalanič, občina Puconci;
  • Polona Kiralj, občina Črenšovci;
  • Kaja Zver, občina Beltinci.

 Zlata maturantka z 22 točkami je:

  • Sandra Kuster, občina Ljutomer

Tudi udeleženci izobraževanja odraslih v poklicnem tečaju programa predšolska vzgoja so dosegli odličen rezultat. K maturi je pristopilo osem kandidatk in dva kandidata. Rezultat je izjemen (100 %) tudi zato, ker so ga dosegli ob delu, družini in otrocih.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine