fbpx

Novice

Projekt Erasmus+ KA2 z naslovom With Gestures and Music into the world of Phonics oz. na kratko GEM se je po dobrih treh letih zaključil. Tako so ob zaključku pripravili konferenco, na kateri so predstavili cilje projekta, nova spoznanja in gradiva, pa tudi primere dobrih praks. Konferenca je potekala v videokonferenčnem okolju s programom Zoom.
Vse zbrane je na začetku pozdravila prijaviteljica projekta Mojca Polak Williams, direktorica organizacije Language in Your Hands iz Anglije, ki je na kratko predstavila cilje projekta. Mag. Saša Pergar je razložil potek sistematičnega opismenjevanja v tujem jeziku in metode pri opismenjevanju v angleščini. Barbara Špilak pa je predstavila, kako je potekal projekt na GFML, katere so bile naloge gimnazije v tem projektu ter zbranim pokazala nekaj primerov novo nastalih pesmic, ki so jih skupaj z dijaki zvočno posneli ter pripravili videoposnetke s kretanjem. V projektu so sodelovale tudi strokovne delavke iz vrtcev in osnovnih šol, ki so predstavile primere dobrih praks: kako so v svojih skupinah uvajale zgodnje učenje tujega jezika (angleščino) ter pri tem uporabljale kretnje iz znakovnega jezika ter tudi novo nastale pesmi.
Projekt se je uspešno zaključil in nastalo je veliko gradiva, ki bo učiteljem in vzgojiteljem v pomoč pri poučevanju angleškega jezika v zgodnjem obdobju.
"Iskrena hvala vsem za posredovane informacije, ideje iz prakse, bili ste res odlični. Hvaležni smo, da smo lahko bili del vaše ekipe in prisostvovali pri čudovitih predstavitvah. Čestitke iz vrtca na Cvenu, " so se vsem sodelujočim pri projektu zahvalili zaposleni iz vrtca na Cvenu.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine